Spagetti bolognese

Spagetti bolognese
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En ekte italiensk spagetti bolognese inneholder like mye revne gulrøtter som kjøtt i sausen. Du kan veldig gjerne lage dobbel porsjon og fryse ned til siden.

Ingredienser

  • 300 g karbonadedeig
  • 1 stk løk finhakket
  • 3 stk gulrot reven
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 båt hvitløk presset
  • 0,3 ts malt muskat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 5 stk tomat moden
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk laurbærblad
  • 400 g fullkornsspaghetti

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Rens og finhakk løk og hvitløk.
  3. Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.
  4. Skåld tomatene ved å skjære et kryss i dem, legge dem noen sekunder i kokende vann og rett over i iskaldt vann. Da er det lett å dra av skallet.
  5. Skjær tomatene i terninger.
  6. Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.
  7. Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatterningene.
  8. Tilsett buljongen og krydder, og la sausen koke i ca. 20 minutter.
  9. Server med nykokt spagetti.