Spagetti bolognese

Spagetti bolognese

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 båt hvitløk
  • 0,3 ts malt muskat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 5 stk tomat
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk laurbærblad
  • 400 g fullkornsspaghetti
En ekte italiensk spagetti bolognese inneholder like mye revne gulrøtter som kjøtt i sausen. Du kan veldig gjerne lage dobbel porsjon og fryse ned til siden.

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Rens og finhakk løk og hvitløk.
  3. Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.
  4. Skåld tomatene ved å skjære et kryss i dem, legge dem noen sekunder i kokende vann og rett over i iskaldt vann. Da er det lett å dra av skallet.
  5. Skjær tomatene i terninger.
  6. Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.
  7. Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatterningene.
  8. Tilsett buljongen og krydder, og la sausen koke i ca. 20 minutter.
  9. Server med nykokt spagetti.
  10. kilde: www.frukt.no