Søt flintstek

Søt flintstek

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk flintstek
  • 0,5 dl sviskejuice
  • 8 stk svisker
  • 10 stk blå druer
  • 2 stk ananasring
Flintstek er populær grillmat, men av og til kan det være godt med en forandring. Prøv flintstek marinert i sviskejuice, det smaker kanskje bedre enn du tror.

Slik gjør du

  1. Legg flintsteken i en plastpose og hell på sviskejuice. La dette marinere i minst to timer.
  2. Ta ut flintsteken av posen. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.
  3. Pensle litt olje på flintsteika og gni inn salt og pepper.
  4. Grill den i 15-20 minutter. Grill den på sterk varme de første 5 minuttene (ca. 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.
  5. La den hvile 10 minutter. Flintsteika kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff eller skjær den i skiver som en steik.
  6. Server med druer, ananas og sviske, salat og brød / loff.