Sosekjøtt

Sosekjøtt
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en kraftig og smakfull rett, også kalt kjøtt i mørke. Den er ikke like populær som fårikål eller kjøttkaker, men det er en rett som er verdt å ta vare på til neste generasjoner.

Ingredienser

  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 9 dl kjøttkraft / buljong
  • 1 stk løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. 1. Brun margarin og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og tilsett krydderet.
  2. 2. Kutt kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell og kutt løken i skiver. Brun kjøtt og løk i margarin, og legg det over i sausen. La det trekke under lokk rett under kokepunktet ca. 1 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  3. Serveres med potetstappe eller kokte poteter.