Sommerstuing

Sommerstuing

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

[Missing text '/recipepage/3' for 'Norwegian']
porsjoner

Ingredienser

Saus

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl kraft fra koking av blomkålen
  • 2 dl melk
  • 1 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk kruspersille

  • 600 g blomkål i buketter
Nydelig tilbehør til røkt kjøtt eller fisk, f.eks. stekte kjøttpølser, sommerkoteletter, spekemat eller røkt makrell. I stedet for blomkål, kan sesongens grønnsaker brukes.

Slik gjør du

  1. Blomkål deles i buketter. Kok eller damp den til den knapt er mør. Sil av og ta vare på kraften.
  2. Andre grønnsaker kan også brukes. F.eks. sukkererter, purre, nepe, gulrot eller en blanding.
  3. Saus: Smelt smør i en kjele. Rør inn mel og spe med en blanding av kraft og melk. Smak til med salt, pepper og muskat.
  4. Ved servering: Bland inn avrente blomkålbuketter og la de bli varme i sausen. Tilsett finhakket gressløk og kruspersille.
  5. Nydelig sammen med røkt kjøtt eller fisk og kokte poteter.