Sommerlig potetsalat

Sommerlig potetsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg ferskpotet
  • 0,2 stk blomkål
  • 100 g sukkererter
  • 8 stk cherrytomat, rød
  • 1 bunt ruccula
  • Chilivinaigrette:
  • 1 stk rød chili
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • salt og pepper
I denne varianten potetsalat har vi både ferskpoteter og friske, crispy grønnsaker. Et 'hot' dressing hører med og gir salaten en herlig snert.

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann. Damp dem godt og skjær dem i skiver eller terninger.
  2. Del blomkålen i små buketter, skjær sukkerertene i strimler, tomatene i båter. Bland poteter, blomkål, sukkererter, tomater og ruccula.
  3. Snitt opp chilien og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk pepperen. Visp sammen chili, olje, eddik og smak dressingen til med salt og pepper.
  4. Hell dressingen over salaten og la den trekke noen minutter før servering.