Slangepølser

Slangepølser
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En variant av pølse med brød. Vi har brukt deig med bakepulver. Dette er enkelt, deigen trenger ikke heving og kan legges i en plastpose med litt mel og taes med på tur. La gjerne hver og en lage sin slangepølse.

Ingredienser

  • 10 stk grillpølse (andre pølser kan også brukes)
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 1 ts bakepulver
  • 0,3 ts salt
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 ss hvitost

Slik gjør du

  1. 1. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en bolle.
  2. 2. Del deigen i 10 like store deler. Trill ut ca. 1 cm tykke pølser.
  3. 3. Rull deigen rundt pølsene. Legg spiralene på bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, eller til deigen er blitt gyllen.
  4. PSST: Legg deigen i en pose med litt mel rundt og ta med ut på tur. Lag slangepølsene ute og stek dem på bål i ca. 10 minutter.