Skogsbærkake

Skogsbærkake
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En frisk og lett kake til enhver anledning. Kan settes på kaffebordet året rundt, eller benyttes som en frisk dessert.

Ingredienser

  • 75 g mandler
  • 2 stk eggehvite
  • 75 g sukker
  • 100 g blåbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g bjørnebær
  • 25 g solbær
  • 25 g rips
  • 10 stk gelatinplater
  • 3 dl kesam original, 8 % ( 8 % fett)
  • 3 dl kesam vanilje, 7,4 %
  • 200 g yoghurt naturell
  • 125 g sukker

Slik gjør du

  1. Kakebunn
  2. Mal mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene til stivt skum i en kjøkkenmaskin. Deretter tilsetter du sukker mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Skjær marengsen forsiktig inn i mandlene.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (26 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Stek ved 175 ºC i 15 minutter.
  4. Fyll
  5. Blandingsforholdet på bærene, og hvilke man ønsker å benytte, bestemmer man selv. Tilsammen skal det bli 300 g skogsbær. Bærene tines hvis de er frosne. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter. Bland kesam, yoghurt og sukker. Varm opp bærene i en kasserolle og mos bærene i en blender eller med en stavmikser. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring. Avkjøl bærmosen noe. Hell bærmosen i en tynn stråle i meieriproduktblandingen under stadig omrøring. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer. Pynt med sitronmelisse og friske bær.
  6. Sukkereret i kakebunnen og fyllet kan erstattes med Splenda (kunstig søtningsstoff) - 6 ss Splenda i kakebunn og 10 ss Splenda i fyll.