Skogsbærkake

Skogsbærkake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 75 g mandler
  • 2 stk eggehvite
  • 75 g sukker
  • 100 g blåbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g bjørnebær
  • 25 g solbær
  • 25 g rips
  • 10 stk gelatinplater
  • 3 dl kesam original, 8 % ( 8 % fett)
  • 3 dl kesam vanilje, 7,4 %
  • 200 g yoghurt naturell
  • 125 g sukker
En frisk og lett kake til enhver anledning. Kan settes på kaffebordet året rundt, eller benyttes som en frisk dessert.

Slik gjør du

  1. Kakebunn
  2. Mal mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene til stivt skum i en kjøkkenmaskin. Deretter tilsetter du sukker mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Skjær marengsen forsiktig inn i mandlene.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (26 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Stek ved 175 ºC i 15 minutter.
  4. Fyll
  5. Blandingsforholdet på bærene, og hvilke man ønsker å benytte, bestemmer man selv. Tilsammen skal det bli 300 g skogsbær. Bærene tines hvis de er frosne. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter. Bland kesam, yoghurt og sukker. Varm opp bærene i en kasserolle og mos bærene i en blender eller med en stavmikser. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring. Avkjøl bærmosen noe. Hell bærmosen i en tynn stråle i meieriproduktblandingen under stadig omrøring. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer. Pynt med sitronmelisse og friske bær.
  6. Sukkereret i kakebunnen og fyllet kan erstattes med Splenda (kunstig søtningsstoff) - 6 ss Splenda i kakebunn og 10 ss Splenda i fyll.