Skinkestek til jul

Skinkestek til jul
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
For mange hører skinkestek julen til. Tradisjonelt tilbehør til skinkesteken er rødkål, kokte poteter og brun saus.

Ingredienser

  • 2 kg skinkestek med svor uten ben
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 7,5 dl vann
  • 3 stk gulrot
  • 2 stk løk

Slik gjør du

  1. 1. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en form sammen med steken.
  2. 2. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76° C (etter 2 1/2 - 3 timer). Bruk grillen til slutt for å få sprø svor.
  3. 3. La steken hvile mens du lager sausen.
  4. Server med rødkål, kokte poteter og brun saus.