Skinke- og løkpai

Skinke- og løkpai
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En pai trenger ikke være så vanskelig å lage. Den kan fylles med nesten hva som helst. Prøv denne enkle skinke- og løkpaien. Den kan spises som den er, eller serveres med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til.

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 375 g margarin
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 200 g smårettskinke
  • 15 stk sjalottløk
  • 0,5 stk purre
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 6 stk egg
  • 3 dl fløtemelk
  • 2 dl hvitost revet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. 1. Start med å lage paibunnen. Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene. Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt ca. 30 minutter.
  2. 2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Forstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
  3. 3. Skrell løken og skjær den i båter. Purre vaskes godt og skjæres i ringer. Skjær skinken i strimler eller terninger. Fres løk, purre og skinke i litt margarin eller olje i en stekepanne.
  4. 4. Bland fløtemelk, egg og revet ost. Tilsett krydder. Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over. Stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.