Skinke- og løkpai

Skinke- og løkpai

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En pai trenger ikke være så vanskelig å lage. Den kan fylles med nesten hva som helst. Prøv denne enkle skinke- og løkpaien. Den kan spises som den er, eller serveres med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til.

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage paibunnen. Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene. Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Forstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
  3. Skrell løken og skjær den i båter. Purre vaskes godt og skjæres i ringer. Skjær skinken i strimler eller terninger. Fres løk, purre og skinke i litt margarin eller olje i en stekepanne.
  4. Bland fløtemelk, egg og revet ost. Tilsett krydder. Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over. Stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.