Skilpadder og krokodiller

Skilpadder og krokodiller
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Bak morsomme rundstykker formet som krokodiller, skilpadder eller andre dyr sammen med barna. Vær kreativ og gjør brødmaten gøyal å spise!

Ingredienser

  • 7 dl skummet melk eller lettmelk
  • 750 g hvetemel
  • 300 g sammalt rug, fin
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær
  • 100 g smør

Slik gjør du

  1. 1) Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland resten (mel, sukker, salt og gjær) i bakebollen. Bland alt sammen til en smidig deig. Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. en time.
  2. 2) Ta deigen ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og form deigen til en stor eller flere små skilpadder eller krokodiller. Legg et kjøkkenhåndkle over brøddyrene, og etterhev dem i 20–30 minutter.
  3. 3) Pensle broddyrene med sammenvispet egg når de er ferdig hevet. Stek brøddyrene midt i ovnen ved 230 °C i ca. 20 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.