Sjørøverskute

Sjørøverskute
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Denne kaken er kjempepopulær i bursdagsselskaper!

Ingredienser

Verdens beste sjokoladekake

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 9 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 5 stk egg

Sjørøverkrem

  • 250 g smør mykt
  • 250 g melis
  • 1 stk egg
  • 4 ss kakaopulver ca.

Pynt

  • 1 pose non stop sjokolade
  • 10 stk seigmann ca.
  • 2 stk lakrisstang

Annet

  • grillpinner
  • sorte ark
  • litt hønsenetting til utkikkstønne
  • 1 bomullshyssing
  • 5 dråpe blå konditorfarge ca.
  • 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak

Slik gjør du

  1. 1) Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
  2. 2) Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
  3. 3) Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
  4. 4) Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C).
  5. 5) Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre.
  6. 6) Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E. Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen.
  7. 7) Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Træ seilene på trespidd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
  8. 8) Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.