Sjokoladefudge

Sjokoladefudge
45 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Lag sjokoladefudge til jul eller påske til stor glede for både liten og stor!

Ingredienser

  • 1,5 dl melk
  • 350 g melis
  • 100 g sukker
  • 150 g meierismør
  • 100 g kokesjokolade , grovhakket
  • 0,5 dl honning
  • 150 g marshmallows , oppdelte
  • 100 g valnøttkjerner , hakket

Slik gjør du

  1. Varm melken forsiktig sammen med melis og sukker i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk, ca 12 minutter.
  2. Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20x20 cm, dekket med bakepapir. Avkjøl litt, marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett den kjølig og skjær den i biter.