Sjokoladefondant

Sjokoladefondant
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Trendy sjokoladefondant til alle som elsker sjokolade.

Ingredienser

  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 100 g smør
  • 4 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Smelt smør og del sjokolade i småbiter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.
  2. Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem på bakeplate. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca. 7 minutter. Avkjøles i formene et kvarters tid.
  3. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Dryss melis over og pynt med friske bær.
  4. Server gjerne med vaniljesaus eller is.