Sitrusmarinerte koteletter

Sitrusmarinerte koteletter

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 1,5 dl fruktjuice (helst blanding av lime, sitron og appelsin)
  • 0,5 dl olivenolje
  • 4 båt hvitløk presset
  • 3 dråpe tabasco
  • 2 ss olje
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
En marinade gir kjøttet mer smak og det blir litt mørere. Du kan variere marinaden i det uendelige. En sitrusmarinade som smaker godt til svinekoteletter.

Slik gjør du

  1. Lag marinade av juice, olje, hvitløk og Tabasco, og la kotelettene ligge i marinaden minst 3 timer.
  2. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kotelettene i blandingen.
  3. Stek dem på middels varme til de får fin stekeskorpe, ca. 3-4 minutter på hver side.
  4. Server med Baconpoteter og kokte maiskolber som er raskt surret i litt smør tilsatt paprikapulver.