Shish kebab

Shish kebab
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.

Ingredienser

  • 750 g lammebog uten ben
  • 1 stk løk
  • 1 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss frisk kruspersille hakket
  • 1 stk stjerneløk nett

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kjøttet opp i terninger. Skjær løken i ringer og finhakk hvitløken. Bland dette sammen med sitronsaft, olje, laurbærblad, salt og pepper. Hell dette over kjøttet og mariner i minst 2 timer. Vend bitene et par ganger i marinaden.
  2. 2. Ta kjøttet opp av, marinaden og tre på spyd sammen med småløk.
  3. 3. Grill kjøttet i ca. 4-5 minutter på hver side, eller stek ovn i på 225° C i ca. 15 minutter.