Sherrysild

Sherrysild
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Sherrysild er en klassiker til jul ved siden av tomatsild, sildesalat og glassmestersild.

Ingredienser

  • 6 fileter av salt sild
  • 2 rød løk i skiver
  • 3 ss finhakket dill

Lake

  • 1 dl sherry
  • 0,5 dl vann
  • 3 ss 7 % eddik
  • 1 dl sukker
  • 8 grovknuste pepperkorn

Tilbehør

  • Grovt rugbrød

Slik gjør du

  1. Legg sildefiletene i melk ca 2 timer. Skyll dem i kaldt vann og tørk dem og skjær dem i biter.
  2. Bland ingrediensene til laken og smak den til.
  3. Legg silden i en krukke og legg løkskiver og dill på toppen og noe innimellom.
  4. Hell laken over og pass på at det dekker.
  5. La silden stå kaldt i kjøleskap minst 24 timer før bruk.
  6. Server med grovt rugbrød.