Sesampanert laks med fløtestuet purre

Sesampanert laks med fløtestuet purre
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Neste gang du panerer fisk må du prøve sesamfrø blandet med griljermel. Sesamfrøene gir laksen en god smak, og fløtestuet purre runder av retten.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 3 ss griljermel
  • 3 ss sesamfrø

Fløtestuet purre

  • 3 purre
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skjær laksen i porsjonsstykker og tørk godt med tørkepapir.
  2. 2. Bland mel, salt og pepper i en bolle, pisk egg lett i en annen bolle, og bland griljermel og sesamfrø i en tredje bolle.
  3. 3. Vend laksestykkene i melblandingen, så i egg, og til slutt i sesamblandingen.
  4. 4. La stykkene ligge noen minutter på tørt underlag så paneringen fester seg.
  5. 5. Stek laksen i olje på middels varme, i ca. 2 minutter på hver side.
  6. Fløtestuet purre:
  7. 1. Rens og skyll purre godt, og la den renne godt fra seg.
  8. 2. Skjær purre i tynne ringer og surr i smør i 2 minutter. De skal ikke bli brune.
  9. 3. Hell kremfløte over og la purren surre i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  10. Server laksen med fløtestuet purre og kokte poteter ved siden av.