Sesampanert laks med fløtestuet purre

Sesampanert laks med fløtestuet purre

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 3 ss griljermel
  • 3 ss sesamfrø

Fløtestuet purre

  • 3 purre
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
Neste gang du panerer fisk må du prøve sesamfrø blandet med griljermel. Sesamfrøene gir laksen en god smak, og fløtestuet purre runder av retten.

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i porsjonsstykker og tørk godt med tørkepapir.
  2. Bland mel, salt og pepper i en bolle, pisk egg lett i en annen bolle, og bland griljermel og sesamfrø i en tredje bolle.
  3. Vend laksestykkene i melblandingen, så i egg, og til slutt i sesamblandingen.
  4. La stykkene ligge noen minutter på tørt underlag så paneringen fester seg.
  5. Stek laksen i olje på middels varme, i ca. 2 minutter på hver side.
  6. Fløtestuet purre:
  7. Rens og skyll purre godt, og la den renne godt fra seg.
  8. Skjær purre i tynne ringer og surr i smør i 2 minutter. De skal ikke bli brune.
  9. Hell kremfløte over og la purren surre i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  10. Server laksen med fløtestuet purre og kokte poteter ved siden av.