Scones

Scones
16 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær.

Ingredienser

  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 stk appelsin revet skall og saft av
  • 1 stk sitron revet skall og saft av
  • 600 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete, grov
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Legg rosinene i vann dagen i forveien.
  2. Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.
  3. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
  4. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.
  5. Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles på rist.
  6. Tips: Afternoon tea har røtter helt tilbake til 1840 da hertuginnen av Bedford følte seg litt sulten før middag. Bruk loff og mørkt rugbrød til sandwicher. Fyll dem med agurksalat, kokt egg og røkelaks. Skjær skivene diagonalt og legg dem nederst på fatet. Sconesene serveres sammen med syltetøy og pisket krem. Makroner, petit fours eller konfekt egner seg som søt avslutning.