Scampi med koriander-chilisaus

Scampi med koriander-chilisaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 20 stk scampi
  • 3 ss sesamolje
  • 2 båt hvitløk knust
  • 2 ss frisk ingefær revet
  • 2 ss sitrongress finhakket
  • 2 ss soyasaus
  • 1,5 ts pepper kvernet sort
  • 2 dl søt chilisaus
  • 3 ss frisk koriander finhakket
  • 2 ss frisk basilikum finhakket
  • 2 ss frisk mynte finhakket
  • 1,5 stk lime saften av
  • 1 stk gul paprika i strimler
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 100 g brokkoli i buketter
  • 2 stk vårløk finsnittet
  • 2 stk eple i strimler
  • 0,5 stk mango
  • 2 stk banan
  • 0,5 dl frisk ananas i biter
Å tilberede grønnsaker i wok er både raskt, sunt og billig. Putt i det du liker best, og tilsett gjerne litt fisk, eller som her scampi. Med nudler, ris eller pasta til blir dette et herlig måltid.

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marianden og marinér scampiene i minst en time.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
  3. Ta scampiene opp av marinaden og stek dem raskt (20-30 sekunder) på høy varme i en wok sammen med grønnsakene. 
  4. Hell i et par spiseskjeer av sausen helt mot slutten.
  5. Vend i fruktbitene.
  6. Anrett på tallerkener med resten av sausen.
  7. Tips: Sett scampiene på trespyd og dryss over finhakkede peanøtter.