Satayspyd

Satayspyd

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ts frisk ingefær , evt. 0,5 ts tørket
  • 1 ss frisk koriander finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 dl aprikossyltetøy
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss frisk koriander finhakket
Satayspyd er renskåret svinekjøtt som pensles med en blanding av soyasaus, koriander, ingefær og sitron. Grilles kun kort tid, og smaker fortreffelig. Bruk grillspydene som en del av en grillbuffet, eller som grillsnacks mens du venter på hovedretten.

Slik gjør du

  1. Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft. Tre tynne strimler av svinekjøtt på et spyd som et trekkspill og pensle spydene med marinaden. La spydene trekke noen minutter.
  2. Bland sammen aprikossyltetøy, peanøttsmør og koriander. La dippen trekke i 10 minutter før servering.
  3. Dryss sesamfrø over spydene, og grill dem i ca. 2 minutter på hver side.