Sashimisalat

Sashimisalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Krispy laksebiter, avocadobiter og mangosødme med et snev salt soya servert i salatblad. Dette er en smakseksplosjon er ypperlig fingermat som kan serveres som forrett, til tapas eller middag.

Ingredienser

  • 300 g Frøyas lakseloin
  • 1 ss smør eller olje
  • 4 ss soyasaus
  • 2 lime
  • 1 mango
  • 2 avokadoer
  • 2 hjertesalater
  • litt nykvernet svart pepper/chilipulver

Slik gjør du

  1. 1. Skjær laksen i terninger og stek lett i varm panne med litt smør eller olje i ca. 2 minutter. Hell over soyasaus, noen dråper limesaft og pepper eller chilipulver. Slå av varmen.
  2. 2. Del mango og avokado i terninger og press saften fra limen over bitene.
  3. 3. Vask hjertesalaten og behold 8 fine hele blader, resten finsnittes. Legg den kuttede salaten oppi de hele bladene og topp salaten med mango, avokado og laks. Bruk en skje og fordel stekesjyen fra pannen over salaten.
  4. Salaten kan også anrettes på et serveringsfat eller i en skål.
  5. Tips: Er salatbladene litt slappe eller vasse? La de ligge en stund i en bolle dekket med iskaldt vann.