Saltbakte ferskpoteter med dipp

Saltbakte ferskpoteter med dipp
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Mange kjenner kanskje denne potetretten fra Kanariøyene - da gjerne med en deilig tomatdipp til. Her er en norsk variant som er minst like god.

Ingredienser

  • 1 kg ferskpotet
  • 500 g havsalt
  • vann

Dipp

  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl kesam
  • 2 båt hvitløk presset
  • 0,1 ts kajennepepper
  • 1 ts sitronsaft friskpresset
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og legg dem i et kokekar, dryss over salt og hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes. Kok potetene under lokk til de er møre - 15-20 minutter. Hell av kokevannet.
  2. Rør sammen ingrediensene til dippen og smak den til med salt.
  3. Server potetene som en selvstendig smårett eller snacks med dippen ved siden av.
  4. Potetene er også gode som tilbehør til spekemat, grillmat eller annet - med eller uten dipp.