Russisk laksesuppe

Russisk laksesuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
På russisk betyr laks noe tilnærmet 'God appetitt'. Behøver vi å si mer? Prøv selv!

Ingredienser

  • 1 stk purre
  • 2 ss smør
  • 1 l fiskebuljong (utblandet)
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk gulrot
  • 25 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl frisk dill
  • 4 stk grovt rundstykke

Slik gjør du

  1. Skyll purren og skjær den i tynne strimler.
  2. Fres alle grønnsakene i smør i en kjele. Spe med kraft/fiskebuljong, ha i tomatpuré og krydder.
  3. La suppen koke på svak varme i noen minutter. Del laksefileten i biter og ha de i suppen, og la den trekke på svak varme i noen minutter til.
  4. Smak til med salt. Server suppen med en klatt matyoghurt, finklippet dill og grove rundstykker.