Rullekake med syltetøyfyll

Rullekake med syltetøyfyll
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Rullekake er noe av det raskeste du kan bake og servere. Syltetøy er deilig fyll.

Ingredienser

Fyll

  • 3 dl bringebærsyltetøy eller annet syltetøy

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,3 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter.
  2. Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Smør på fyllet og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
  3. Hvis du har ekstra dårlig tid gjør du slik:
  4. Bre utover syltetøyet straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.