Røsti med kålrot og poteter

Røsti med kålrot og poteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lyst på en vri på tradisjonelle poteter? Lag en røstikake. Røsti kan du variere i det uendelige med f.eks. hakkede krydderurter og hakket løk. Den kan serveres som en egen rett eller som tilbehør til middager.

Ingredienser

  • 1 stk kålrot (450 g)
  • 6 stk mandelpotet
  • 1 ss frisk kruspersille hakket
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • salt etter smak

Slik gjør du

  1. Skrell og riv kålrot og poteter på den fine siden av råkostjernet. Press ut så mye væske som mulig. Rør inn hakket kruspersille og smak blandingen til med salt.
  2. Varm olje og smør i stekepannen og klem kålrot- og potetblandingen ut til en flat kake. Stek den gyllen og sprø på undersiden, snu kaken og stek den ferdig på den andre siden.
  3. Skjær røstien i snipper ved servering - gjerne i stedet for poteter til kjøttkaker, stekte kjøttpølser, fiskekaker eller andre retter av stekt kjøtt eller fisk, eller som her; som en selvstendig rett sammen med sprøstekt bacon og tyttebærsyltetøy.
  4. Har du ikke mandelpoteter, går det greit med andre sorter også.