Rosenkål med bacon og valnøtter

Rosenkål med bacon og valnøtter

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g rosenkål
  • 100 g bacon
  • 2 dl valnøttkjerner
  • 1 ss olje til steking
  • salt og pepper etter smak
En deilig liten smårett med rosenkål om du har lyst på noe smått, enkelt og raskt. Retten passer også utmerket som tilbehør til alt fra kjøtt og fisk.

Slik gjør du

  1. Rens og kok rosenkålen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Ta den opp og la den renne godt av.
  2. Klipp opp baconet og sprøstek det i olje. Tilsett rosenkål og valnøtter og stek det under omrøring til kålen er myk, men ikke bløt. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
  3. Serveres nylaget og rykende varm.