Rødkål

Rødkål
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Godt til svinekjøtt, and og kalkun og typisk til julematen. Danskene bruker rødkål mye på sine store smørbrød og i kombinasjon med kald ribbe eller medisterkaker.

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 stk eple
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik
  • 2 ts sukker

Slik gjør du

  1. 1. Snitt kålen fint og skjær eplene i båter. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele. Tilsett kraft og eddik.
  2. 2. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom.
  3. 3. Smak til med sukker.
  4. PSST: Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba før servering. Et par spiseskjeer ripsgele gjør også susen. Du kan lage den tradisjonelle surkålen ved å benytte vanlig kål i stedet for rødkål, og ha i 1-2 ts karve.