Roastbeef med hjemmelaget potetsalat

Roastbeef med hjemmelaget potetsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 600 g storfebiff (forslag mørbrad)
  • 2 ss olje
  • salt og pepper

Potetsalat:

  • 500 g kokt potet uten skall
  • 10 skiver sylteagurk
  • 1 grønt eple
  • 0,5 purreløk
  • 1 beger crème fraîche eller lettrømme
  • 1 ss sylteagurklake
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt svart pepper

Slik gjør du

  1. 1. Varm 1–2 ss olje i en steke­panne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre i 2–3 minutter. Ta kjøttet av pannen og la det avkjøles.
  2. 2. Rens og kutt purreløk, eple og sylteagurk i små terninger. Bland crème fraîche eller lettrømme, salt, pepper og lake fra sylteagurk godt. Ha i poteter i skiver, eple, purre og sylteagurk.
  3. 3. Skjær kjøttet i tynne skiver og server med hjemmelaget potetsalat.