Riskrem med rød saus

Riskrem med rød saus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Riskrem må mange ha til jul. Pynt den som her med litt mandelflak på toppen.

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl risgrøt
  • 50 g mandler , skåldete

Rød bærsaus

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 300 g bringebær eller andre røde bær

Tradisjonell rød saus

  • 2 dl husholdningssaft eller tilsvarende
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann

Slik gjør du

  1. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler.
  2. Tradisjonell rød saus Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig. Avkjøl sausen.
  3. Bærsaus Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake). Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen. Sausen kan siles eller den kan være som den er.