Risengrynspudding

Risengrynspudding
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Risengrynspudding er én av bestemors beste desserter.

Ingredienser

  • 1 1 l risengrynsgrøt, kokt som anvist på pakken
  • 3 ss smør
  • 6 ss sukker
  • 4 stk eggeplomme
  • 1 stk sitron revet skall av
  • 4 stk eggehvite

  • 10 stk gelatinplater

Slik gjør du

  1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Rør risengrynsgrøten jevn med smeltet smør. Tilsett sukker og eggeplommer og sitronskall.
  3. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt gelatinen i 1/2 dl kokende vann og rør den inn i blandingen. Skjær forsiktig inn stivpiskede eggehviter og hell alt i en egnet form. Sett den kaldt til puddingen har stivnet.
  4. Hvelv puddingen på fat. Server med rød saus til.