Risengrynsgrøt

Risengrynsgrøt
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Risgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Med sukker, kanel og et smørøye på toppen og servert med et stort glass rød saft til, smaker grøtmiddagen deilig.

Ingredienser

  • 2 dl risgryn
  • 4 dl vann
  • 1 l helmelk
  • 1 ts salt
  • smør
  • kanel
  • sukker

Slik gjør du

  1. 1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. 
  2. 2. Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. 
  3. 3. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
  4. Tips: Rosiner i risengrynsgrøt er overraskende godt! Legg gjerne rosinene i litt vann i god tid før du skal lage grøten og kok dem sammen med grøten deretter.
  5. Lag stor porsjon. Det som blir til overs kan fint fryses ned. Ekstra risgrøt kan også lages til deilig riskrem eller rislapper dagen etterpå.
Oppskrift fra