Ridderpølser

Ridderpølser
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Ridderpølser er innbakte pølser som blir stor suksess i barneselskapet. Pynt med friske grønnsaker og servér med sennep og ketsjup.

Ingredienser

  • 1 dl vann lunkent
  • 25 g gjær
  • 75 g smør
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 dl kulturmelk
  • 1 stk egg
  • 0,5 ts salt
  • 8 stk wienerpølser
  • 8 ts sennep
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Vann og gjær røres sammen. Smøret smuldres i melet. Vann, kulturmelk, egg og salt tilsettes og deigen eltes godt.
  2. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 min. "Slå" deigen ned og del den i to. Rull ut to sirkler som hver deles i 8 trekanter.
  3. 1/2 ts sennep og 1/2 pølse legges på hver trekant som rulles sammen fra den brede enden mot spissen. Sett Ridderpølsene på en bakeplate med spissen ned.
  4. Etterhev i ca. 10 minutter. Pensle med egg og bak de ved 200 grader C i 20-25 min. Serveres lune.