Remulade

Remulade

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 2 ts dijonsennep hakket
  • 1 ss sitronsaft hakket
  • 2 dl solsikkeolje ca.
  • 2 ss finhakket kapers
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 2 finhakkede sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
Remulade er en smaksatt majones tilsatt grovhakket kapers, sylteagurk og løk. Den har en noe syrligere smak enn majones og passer ekstra godt til roastbiff. Den hjemmelagde versjonen er som oftest mye bedre en den du får kjøpt ferdig i butikken.

Slik gjør du

  1. Visp eggeplomme sammen med sennep og sitronsaft et par minutter. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle under kraftig visping.
  2. Tilsett kapers, persille, sylteagurk og sjalottløk. Bland godt og smak til med salt og pepper.
  3. Tips: Om «majonesen» skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.