Reker i wok

Reker i wok
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Å komme rekende inn til middag. Med nøtter, blomkål, mais og smakspirrende krydder er denne rekewoken rene wok-wonderland! Når lykken kommer rekende kommer den faktisk kanskje i en wokpanne, og ikke på fjøl?

Ingredienser

  • 500 g reker med skall
  • 0,5 blomkålhode
  • 1 pose sukkererter
  • 1 rødløk
  • 1 boks minimais
  • 3 vårløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 2 gulrøtter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pose woksaus, f.eks. mild curry/oystersauce
  • 0,3 ts chilipulver/kvernet peppermix
  • 1 lime
  • 1 pose cashewnøtter

Slik gjør du

  1. 1. Rens rekene.
  2. 2. Skjær opp alle grønnsakene.
  3. 3. Varm opp olje i en stor stekepanne på maks varme. Ha alle grønnsakene oppi og rør ofte så de ikke blir svidd. Tilsett rekene etter 3 minutter og la alt steke sammen i 2 minutter til. Hell woksausen over og bland den godt inn.
  4. 4. Krydre med grovkvernet pepper eller litt chili.
  5. Server med limebåter, cashew-nøtter og chilipulver, gjerne med kokt ris ved siden av.