Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

40-60 min
Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Tilberedt med kjærlighet er suksessen garantert.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr , indre- eller ytrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 ss frisk timian finhakket
  • 1 ss frisk salvie finhakket
  • 4 stk potet
  • 4 stk pære
  • 1 ss smør
  • 0,3 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 pose sjysaus
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g sopp
  • 6 stk sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. 1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.
  2. 2. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  3. 3. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
  4. 4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt). 
  5. Grønnsaker: 1. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
  6. 2. Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
  7. 3. Rens soppen og skjær den i store skiver.
  8. 4. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.
  9. Saus: 1. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
  10. 2. Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.