Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

[Missing text '/recipepage/3' for 'Norwegian']
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr , indre- eller ytrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 ss frisk timian finhakket
  • 1 ss frisk salvie finhakket
  • 4 stk potet
  • 4 stk pære
  • 1 ss smør
  • 0,3 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 pose sjysaus
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g sopp
  • 6 stk sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 ss smør
Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Tilberedt med kjærlighet er suksessen garantert.

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.
  2. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  3. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
  4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt). 
  5. Grønnsaker: 1. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
  6. Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
  7. Rens soppen og skjær den i store skiver.
  8. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.
  9. Saus: 1. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
  10. Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.