Rask pølsepytt-i-panne

Rask pølsepytt-i-panne

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttpølse eller annet kjøtt
  • 2 ss margarin eller smør
  • 300 g kokt potet
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 100 g sylteagurk , rødbeter eller kapers
  • 2 ss sylteagurk , rødbeter eller kapers
Pytt i panne er typisk restemat, så her trenger du egentlig ingen oppskrift. Bruk det du har i kjøleskapet og det du har lyst på! Hakkede urter på toppen løfter retten opp et hakk eller to, men blir gjerne ansett som jålete av den tradisjonelle pytt-elsker.

Slik gjør du

  1. Kutt pølse i 1-1,5 cm store terninger og stek dem lett i en stekepanne med smør.
  2. Kutt grønnsakene i like store biter som pølsa og ha dem i stekepannen etter hvert som du kutter. Rør om av og til. Stek til alt er gjennomvarmt og har fått litt farge. Smak til med salt og pepper.
  3. Server pytten med sylteagurk og grov sennep.