Rask kyllingrisotto

Rask kyllingrisotto
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Rask kyllingrisotto er en enkel hverdagsrett du kan lage med grillet kylling.

Ingredienser

  • 1 grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 1 finhakket løk
  • 3 dl risottoris eller grøtris
  • 2 ss olje
  • 7 dl vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 0,5 kålrot i terninger
  • 12 sukkererter delt i to
  • 2 ss hakket frisk bladpersille

Slik gjør du

  1. 1. Rens grillet kylling fri for skinn og bein og kutt i biter.
  2. 2. Finhakk løk. Fres løk og ris i olje i en kjele. Tilsett vann og buljong, og kok opp. Sett på lokk og skru ned varmen.
  3. 3. Skrell og kutt gulrot og kålrot i terninger.
  4. 4. Legg kylling i kjelen oppå risen og ha i grønnsakene. Kok på svak varme i ca. 15 minutter til risen er ferdig og grønnsakene er møre. Del sukkererter i to og ha det over i gryten når det gjenstår ca. 2 minutter.
  5. Dryss til slutt over finhakket bladpersille.