Rakfisk med eple- og løkkrem

Rakfisk med eple- og løkkrem
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
I tidlig november holdes det Rakfiskfestival i Valdres og arrangementet har vært et årlig innslag siden 1990-tallet. Tradisjonelt sett spises gjerne rakfisken sammen med poteter, lefser og akevitt. Men flere og flere har begynt å eksperimentere med ulike tilbehør og tilberedningsmåter, og følgende oppskrift er et godt eksempel på det. Bon appétit!

Ingredienser

  • 2 ss seterrømme (evt lettrømme)
  • 2 ss majones
  • 1 ss grov sennep
  • 0,5 stk sitron saften av en
  • 0,5 stk rødløk , finhakket
  • 2 stk grønt eple , i terninger
  • 1 ss frisk gressløk , finhakket
  • 1 ss frisk timian , finhakket
  • 100 g rakfisk per person

Slik gjør du

  1. Bland alt til eple- og løkkremen i en bolle og anrett med rakfisken etter ønske og kreativitet. Lag gjerne en god salat med friske urter og server med flatbrød.
  2. I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.