Raita

Raita

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 agurk
  • 2 vårløk
  • 1 grønn chili
  • 1 ts salt
Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter.

Slik gjør du

  1. Rasp agurk på grovt jern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
  2. Vask vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den.
  3. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  4. Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs. Fjern stilk, frø, skillevegger og kutt den opp. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.