Raita

Raita
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter.

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 agurk
  • 2 vårløk
  • 1 grønn chili
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Rasp agurk på grovt jern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
  2. 2. Vask vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den.
  3. 3. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  4. Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs. Fjern stilk, frø, skillevegger og kutt den opp. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.