Quiche Lorraine (pai)

Quiche Lorraine (pai)

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann ca.

Fyll

  • 150 g bacon
  • 250 g hvitost
  • 2 ss frisk gressløk hakket
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk egg
  • 2,5 dl melk
Pai er supert både til selskapsservering og til hverdags fordi paiskallet kan stekes ferdig på forhånd. Paien gjøres ferdig og settes i ovnen en snau halvtime før middagen skal være klar. En frisk salat er deilig tilbehør.

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
  4. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
  5. Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
  6. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.