Quiche Lorraine (pai)

Quiche Lorraine (pai)
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Pai er supert både til selskapsservering og til hverdags fordi paiskallet kan stekes ferdig på forhånd. Paien gjøres ferdig og settes i ovnen en snau halvtime før middagen skal være klar. En frisk salat er deilig tilbehør.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann ca.

Fyll

  • 150 g bacon
  • 250 g hvitost
  • 2 ss frisk gressløk hakket
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk egg
  • 2,5 dl melk

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. 2. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. 3. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
  4. 4. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
  5. 5. Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
  6. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.