Provencalsk skinkestek

Provencalsk skinkestek
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Stek en skinkestek og gni den inn med provencekrydder. En smak av Frankrike. Nyyydelig.

Ingredienser

  • 2 kg skinkestek med svor
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk løk
  • 4 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ts provencekrydder

Slik gjør du

  1. 1. Del gulrøttene i to på langs og løken i båter. Del selleriskivene i 3-4 biter og finhakk hvitløken.
  2. 2. Legg grønnsakene i bunnen på en ildfast form, gjerne leirgryte. Plasser steka oppå grønnsakene, strø på salt og krydder og hell over vinen.
  3. 3. Legg lokk på formen og stek på 225° C i ca. 2 1/2 time til steketermometeret viser 75° C.
  4. Serveres med godt, ferskt brød.