Provencalsk skinkestek

Provencalsk skinkestek

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg skinkestek med svor
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk løk
  • 4 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ts provencekrydder
Stek en skinkestek og gni den inn med provencekrydder. En smak av Frankrike. Nyyydelig.

Slik gjør du

  1. Del gulrøttene i to på langs og løken i båter. Del selleriskivene i 3-4 biter og finhakk hvitløken.
  2. Legg grønnsakene i bunnen på en ildfast form, gjerne leirgryte. Plasser steka oppå grønnsakene, strø på salt og krydder og hell over vinen.
  3. Legg lokk på formen og stek på 225° C i ca. 2 1/2 time til steketermometeret viser 75° C.
  4. Serveres med godt, ferskt brød.