Prinsessepudding med rød saus

Prinsessepudding med rød saus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Denne desserten kan spises med god samvittighet, selv på en hverdag.

Ingredienser

  • 0,5 l melk
  • 0,8 dl semulegryn
  • 1 ss smør
  • 1 stk egg
  • 1 ss sukker

Rød saus

  • 1,5 dl kirsebærsaft eller annen rød saft
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp melken, dryss over grynene og rør til det koker. La det småkoke ca. 15 minutter til grynene er møre. Rør hele tiden.
  2. 2. Tilsett smør. Visp sammen egg og sukker og rør det inn i blandingen. Varm den til kokepunktet. Ta kjelen av platen.
  3. 3. Skyll en dessertbolle i kaldt vann og fyll blandingen i bollen.
  4. 4. Avkjøl puddingen helt. Pynt gjerne med noen bær. Server rød saus til.
  5. Rød saus:
  6. 1. Bland alt kaldt i en kjele.
  7. 2. Rør hele tiden og kok raskt opp.
  8. 3. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen til den blir lunken.
  9. 4. Hell sausen i en liten glassmugge før servering. Dryss litt sukker over sausen så det ikke blir snerk på den.