Potetsalat med rømme

Potetsalat med rømme
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Hva er vel bedre enn nylaget potetsalat laget av årets nypoteter? Her har vi en variant med rømmedressing som er suveren å servere til all slags grillmat.

Ingredienser

  • 1 kg ferskpotet
  • 3 stk vårløk
  • 3 dl lettrømme
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss tørket gressløk

Slik gjør du

  1. Kok potetene til de er møre. Avkjøles helt. Del potetene i to eller fire avhengig av størrelsen.
  2. Bland sammen rømme, finsnittet vårløk, presset hvitløk og sitronsaft. Vend inn finhakket gressløk og smak til med salt og pepper. Vend potetene forsiktig inn i dressingen. La potetsalaten få trekke minst en time før servering.
  3. Passer godt til spekemat, grillmat og røkt skinke.