Potetmos med gulrot og appelsin

Potetmos med gulrot og appelsin

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g potet
  • 400 g gulrot
  • 3 dl appelsinjuice
  • 0,5 stk appelsin strimlet skall av
  • 1,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 0,3 ts malt koriander smak evt. til med
  • 1 ss frisk koriander til pynt
Dette er en mild - men smakfull potetmos med gulrot og appelsin som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og raskt alternativ til kokte poteter.

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene møre.
  2. Sil fra væsken og fjern skallet.
  3. Varm opp melken og mos sammen med potet- og gulrotbitene til mos. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Smak evt. til mosen med malt koriander og pynt med korianderblader ved servering.