Potetmos med gulrot og appelsin

Potetmos med gulrot og appelsin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en mild - men smakfull potetmos med gulrot og appelsin som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og raskt alternativ til kokte poteter.

Ingredienser

  • 400 g potet
  • 400 g gulrot
  • 3 dl appelsinjuice
  • 0,5 stk appelsin strimlet skall av
  • 1,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 0,3 ts malt koriander smak evt. til med
  • 1 ss frisk koriander til pynt

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene møre.
  2. Sil fra væsken og fjern skallet.
  3. Varm opp melken og mos sammen med potet- og gulrotbitene til mos. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Smak evt. til mosen med malt koriander og pynt med korianderblader ved servering.