Potetbåt med syltesalat

Potetbåt med syltesalat
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
All tapas er ikke spansk. Lag kreativ norsk juletapas – eksotisk julemat som få har sett før.

Ingredienser

  • 2 stk sylte i stimler
  • 1 stk grønt eple i små terninger
  • 1 stk rødløk liten hakket
  • 3 ss sylteagurk, hakket
  • 6 stk mandelpotet delt i to

Saus

  • 1 dl majones
  • 0,5 dl lettrømme
  • 1 ss karri
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts pepper nykvernet
  • 1 ss sitronsaft eller lake av sylteagurk

Slik gjør du

  1. 1. Bruk en teskje og hul ut en liten grop i poteten. Innmaten has i fyllet.
  2. 2. Bland først alle ingrediensene til sausen, og vend forsiktig inn de andre ingrediensene. La gjerne salaten trekke noen timer før den anrettes.
  3. 3. Legg en god spiseskje salat på hver potetbåt og server.
  4. PSST: Du kan gjerne bruke andre typer poteter, eller rester fra dagen før. Rull, kjøtt fra syltelabber eller ribbe kan brukes i stedet for sylte.