Potet- og purresuppe med reker

Potet- og purresuppe med reker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er oppskriften på en god og mettende suppe. Suppen er enkel å lage og har få ingredienser. Alt du trenger ved siden av er grovt brød.

Ingredienser

  • 150 g reker uten skall
  • 4 poteter
  • 8 stilker frisk gressløk (ev. tørket)
  • 0,5 purre
  • 12 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper

Slik gjør du

  1. 1. Vask og skrell potetene og del dem i skiver. Vask, rens og finhakk gressløk og den nedre delen av purren.
  2. 2. Kok opp vann og tilsett grønnsaks-buljong. Kok potet og purre møre i buljongen, og mos alt sammen til en jevn suppe. Ha i mer vann dersom suppen blir tykk.
  3. 3. Tilsett matfløte, kok opp suppen og smak til med salt og pepper. Pisk opp suppen med en stavmikser.
  4. 4. Ha reker og dryss over finhakket gressløk rett før servering.
  5. Server suppen med grovt brød ved siden av.