Portvinsfløtesaus til kalkun

Portvinsfløtesaus til kalkun
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Fløtesaus smakt til med litt portvinsgelé smaker ekstra godt.

Ingredienser

  • 1,5 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) + hønsebuljong til riktig mengde
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss portvinsgelé , evt. ripsgelé
  • 4 ss soyasaus
  • salt og pepper etter smak
  • 3 dråpe sukkerkulør til ønsket farge

Slik gjør du

  1. Mål opp kraft som er kokt på innmaten fra kalkunen. Spe på med utblandet hønsebuljong til riktig mengde. Kok opp og tilsett hvetemel ristet ut i ca. 2 dl vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter.
  2. Ha i fløte og smak til med portvinsgelé, soyasaus, salt og pepper. Ha til slutt i stekesjyen som har dannet seg i langpannen under steking.