Pølser med godt følge

Pølser med godt følge
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Pølser med stappe er en klar hverdagsfavoritt for mange. Tar du deg tid til å lage en hjemmelaget stappe av potet og kålrot får du mye bonus - mer smak, mer næringsstoffer og bredere smil rundt middagsbordet.

Ingredienser

  • 4 Kjøttpølse eller kalkunpølse

Mandelpotet- og kålrotstappe:

  • 1 stk kålrot
  • 10 stk mandelpoteter eller lignende potettype
  • 2 dl melk eller matfløte
  • 1 ts salt eller etter smak
  • 0,3 ts kvernet pepper
  • 0,3 ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. 1. Skjær 3-4 snitt i skinnet på pølsene for at de ikke skal sprekke under steking. Stek pølsene ved middels eller svak varme til de er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin farge på skinnet.
  2. 2. Skrell kålrot og skjær den i store terninger. Ha dem i en kjele, fyll på vann og kok opp.
  3. 3. Skrell potetene og kok dem sammen med kålroten i 5-10 minutter eller til alt er mørt. Hell av vannet og mos godt. Spe med melk eller matfløte til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat.
  4. Server pølser og stappe med en god salat, sennep og ketchup. En hjemmelaget tomatsaus smaker også godt ved siden av.
  5. Tips! Du kan også benytte deg av magrere pølsetyper som kalkun- eller kyllingpølser.