Pølsepizza for store og små

Pølsepizza for store og små
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Pizza med pølser av hvitt kjøtt smaker kjempegodt!

Ingredienser

  • 25 g gjær (0,5 pk)
  • 2,5 dl vann lunkent
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel ca.

Fyll

  • 4 stk kalkun grillpølse
  • 3 dl hvitost revet

Pizzasaus

  • 0,5 boks hermetiske tomater , hakkede
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tørket oregano /pizzakrydder
  • litt kvernet pepper

Slik gjør du

  1. 1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt sammen deigen og la den heve i ca. 1/2 time til dobbel størrelse. Kjevle ut pizzadeigen på et smurt stekebrett.
  2. 2. Rør sammen ingrediensene til pizzasausen og bre den utover deigen. Skjær grillpølsene i skiver på skrå og legg dem jevnt over pizzaen. Dryss over osten til slutt.
  3. 3. Sett pizzaen nederst i ovnen ved 225 °C og stek i ca. 25 minutter eller til bunnen er ferdig stekt og osten har smeltet.
  4. Tips:
  5. Pizzaen smaker også godt med tomatskiver, ananasbiter, løkringer, skivet sjampinjong eller paprikastrimler.