Pølsepai

Pølsepai
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Pai trenger ikke være vanskelig å lage. Bruk noen pølser du har til overs, suppler med purre og gressløk, og du har en god hverdagspai til piknik eller matpakken. Spis den som den er, eller server med en deilig frisk salat.

Ingredienser

  • 8 grillpølser eller annen pølse
  • 1 purre
  • 4 egg
  • 2,5 dl melk
  • 200 g hvitost
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 ts pepper

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre smør og mel i en bolle, tilsett kaldt vann. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter. Del deigen i porsjonsstørrelser og trykk den ut i paiformer. Prikk bunnene med en gaffel og forstek på nederste rille på 200°C i ca. 15 minutter.
  2. 2. Vask purre. Skjær pølse og purre i skiver. Fres skivene raskt i en stekepanne med olje, og legg det over i paibunnen. Bland sammen egg, melk, ost, gressløk og pepper og hell over pølsene.
  3. 3. Stek til eggeblandingen er stivnet og paiene har fått en fin, gyllen farge, ca. 30 minutter.